Broodje Gado Gado

Ik heb het traditionele Indonesische gerecht Gado Gado in een nieuw jasje gestoken, een broodje Gado Gado. Het broodje is gevuld met malse kippendijfilet, ei, pindasaus en taugé.
Broodjes met warm beleg zijn mijn favoriet. Echt een feestje. Leuk om als lunch te serveren of lekker voor jezelf.
Je kan dit op een Surinaams broodje doen, of zoals ik gedaan heb, op een bruin speldbroodje.
Wil je het recept vega maken? Vervang de kip door kipstukjes van de vegetarische slager. 
Ingrediënten
4 kippendijfilets
1 bakje pindasaus (Surinaamse pindasaus, droge korrels)
3 el zonnebloemolie
1 bakje tauge
2 hard gekookte eieren
Een handje gefrituurde uitjes
4 speltbroodjes
Bereiding
Bak de kippendijfilets in een grote koekenpan in zijn geheel in de zonnebloemolie. Als de kipstukken gaar en een beetje krokant zijn, laat je deze afkoelen. Maak de pindasaus met wat water, volgens verpakking. Voeg het water beetje bij beetje toe, zodat je pindasaus niet in één keer te dun is.
Snijd de kippendijfilets met een scherp mes in repen en roer dit door de pindasaus. Pel de eieren en haal ze door een eisnijder. Heb je dat niet, snijd er dunne plakken van. Vervolgens snijd je de broodjes open en vul je deze met eerst de kip in pindasaus, vervolgens de taugé, een halve gekookt ei (in plakjes), gebakken uitjes en sluit het broodje af.












